Het Fysiopunt Laarbeek

Beweegprogramma op maat

training / coachen

Binnen de fysiotherapie staat steeds meer de actieve benadering centraal. Belangrijke peilers daarin zijn training en coaching. Onze praktijk biedt u op maat gemaakte beweegprogramma’s aan die begeleid worden door een fysiotherapeut. Programma’s die u zelf kunt volbrengen of met extra begeleiding in de sportschool. Voor het laatste hebben we een samenwerking met LIfestyle Center Laarbeek. Een programma dat nu al met succes wordt toegepast is ‘Lage Rugklachten de Baas’. Maar ook voor individuele trainingsprogramma’s voor knie-, heup-, nek- en schouderklachten kunt u bij ons terecht, bijvoorbeeld voor revalidatie trajecten na operaties aan het bewegingsapparaat of na doorgemaakte trauma’s.
Beweegprogramma's op maat kunnen ook door mensen met (chronische) ziekte of arbeidsgerelateerde klachten gevolgd worden. Of als u graag meer wil bewegen, maar niet weet waar u kunt beginnen. Deze onzekerheid kan voortkomen omdat u geen sport / beweegactiviteit verleden heeft, bepaalde klachten ondervindt en niet weet of u er verstandig aan doet om een gekozen beweegactiviteit te gaan uitvoeren. 

Een beweegprogramma op maat zal voor een periode van 3 maanden opgesteld worden. Het is onder andere mogelijk om het programma tot uitvoer te brengen bij Lifestyle Center Laarbeek, daarvoor zijn gerichte prijsafspraken gemaakt. 

Het beweegprogramma op maat kent de volgende fysiotherapeutische contactmomenten:

- intake: nadere analyse van de klacht en het bepalen van het doel om te gaan bewegen, waarbij gebruik gemaakt zal worden van vragenlijsten

- start programma: een week na de intake zal het persoonlijk trainingsprogramma opgesteld zijn, deze wordt samen met u doorgenomen, eventueel worden er beweegtesten uitgevoerd.

- controle moment 1: na ongeveer een maand, hierbij zal het programma iets aangepast worden. In maand 1 wordt de aandacht gericht op opbouwen conditie en kracht. Waarna langzaamaan de aandacht naar functionaliteit verschoven wordt. 

- controle moment 2: na 2 maanden, ligt u nog op schema?

- eindevaluatie: na 3 maanden. Waarin het evalueren hoe dat het gegaan is, herhaling van intaketesten en eventueel vervolg besproken wordt. 

Indien u meer fysiotherapeutische contactmomenten wenst is dat mogelijk. 

Voor verdere informatie kunt u de bijgaande folder openen of telefonisch contact opnemen met de praktijk (tel. 0492-461235).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright hetfysiopuntlaarbeek.nl - 2010
Ontwikkeld door Roger Beckers Webontwikkeling

Algemene voorwaarden - Contact