Het Fysiopunt Laarbeek

 Workshops

Naar aanleiding van de workshops 'Een analyse van het lopen' en 'Blessurepreventie bij hardlopen' in het kader van de Gezondheidsrace 2010-2011 en het enthousiasme van de fysiotherapeut en deelnemers van de workshops is ervoor gekozen om de workshops verder uit te breiden. De workshops zullen gehouden worden op locatie (bijvoorbeeld bij een sportvereniging) of bij Het Fysiopunt Laarbeek. 

De workshops zullen zich in eerste instantie op twee doelen richten:

1. Voor sporters waarbij de algemene inhoud zich kan richten op  'wat te doen bij blessures, wat te doen om blessures te voorkomen, hoe stel je een adequaat trainingsprogramma op?' Deze inhoud is verder uit te werken in de tak van sport of een lichaamsregio. De workshops kunnen gegeven worden aan sporters zelf, maar ook aan trainers of begeleiders. Zo is er bijvoorbeeld afgelopen voorjaar (2012) is er een workshop op locatie gegeven aan badmintonclub Mixed uit Beek en Donk. Deze workshop van om en nabij een uur werd gegeven aan de jeugdtrainers en bestond uit de '5 meest voorkomende badmintonblessures'.  Hierbij werd de blessure nader toegelicht en wat je kan doen om zo snel mogelijk weer de blessure bovenop te komen maar ook wat de doen om de blessure te voorkomen. 
Heeft u of uw sportvereniging/beweeggroep interesse in het volgen van een workshop, aarzel dan niet om contact op te nemen met de praktijk. 

2. Ook mensen met een bepaalde ziekte / aandoeningen binnen het beweegapparaat kunnen terecht voor een workshop. Aandoeningen die besproken kunnen worden zijn bijvoorbeeld artrose (van specifiek lichaamsdeel), rheuma, osteoporose, longziekten, hartaandoeningen en diabetes en/of overgewicht. Het is mogelijk om voor een workshop van 1 avond te kiezen of een serie van ongeveer 4 workshops waarin informatie wordt verschaft over de aandoening zelf maar ook over beweegactiviteiten (praktijk) in combinatie met de aandoening. Als u individueel een sportprogramma wilt gaan volgen kunt u ook kijken onder het kopje 'Beweegprogramma op maat'. U kunt vrijblijvend informatie inwinnen door contact op te nemen met het Fysiopunt Laarbeek. 

 

 

 

Copyright hetfysiopuntlaarbeek.nl - 2010
Ontwikkeld door Roger Beckers Webontwikkeling

Algemene voorwaarden - Contact