Overeenkomsten zorgverzekeraars 2023

Op deze pagina vindt u informatie over zorgverzekeraars en vergoedingen 2023

Belangrijke informatie over uw vergoedingen

Aan het eind van ieder jaar krijgen wij als fysiotherapeuten van de landelijke zorgverzekeraars nieuwe contracten aangeboden voor het daaropvolgende jaar. De laatste jaren werden deze contracten steeds ingewikkelder en werden er steeds meer (administratieve) eisen gesteld. Ook zorgverzekeraars waar wij relatief weinig cliënten van hebben stellen steeds meer eisen om voor vergoeding fysiotherapie in aanmerking te komen. Daarnaast blijven de tarieven ver achter bij wat wij fysiotherapeuten een “marktconform” tarief vinden.

Als Het Fysiopunt Laarbeek hebben wij daarom besloten om met ingang van 1 januari 2023 alleen nog contracten af te sluiten met zorgverzekeraars waarbij zo’n 85% van onze cliënten een zorgverzekering hebben afgesloten. Dit zijn de volgende verzekeraars:

CZ groep: Ohra, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden en CZJust
VGZ: Bewuzt, United Consumers, Univé, Zekur, IZA, IZZ-VGZ en Zorgzaam
Achmea: Zilveren Kruis, FBTO, de Friesland, Interpolis, Aon en ProLife

Andere zorgverzekeraar?

Wordt u in 2023 door ons behandeld en bent u verzekerd bij een andere zorgverzekeraar dan hierboven genoemd, dan ontvangt u van ons een nota die u dan zelf moet betalen en zelf dient op te sturen naar uw zorgverzekeraar. Deze vergoedt dan 70-75% van het tarief dat deze zorgverzekeraar hanteert voor een behandeling fysiotherapie. Het verschil is dan voor uw eigen rekening.

Bent u momenteel niet verzekerd bij een van de hierboven genoemde zorgverzekeraars en wilt u toch in aanmerking komen voor een volledige vergoeding voor fysiotherapie, dan zou u kunnen overwegen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Mocht u nog vragen hebben, stel ze dan gerust aan uw behandelend fysiotherapeut.

Team Het Fysiopunt Laarbeek