Corien

Kinderfysiotherapie | Slaapproblemen | Motorische ontwikkelingsachterstand bij kinderen

In 2008 afgestudeerd als Cesar oefentherapeute. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in verschillende praktijken, is de volgende stap gezet om een eigen praktijk te beginnen op diverse locaties.

Corien

Het verhaal van Corien

Naast de samenwerking met de collega’s van Het Fysiopunt Laarbeek, is er ook een goede samenwerkingsrelatie met een fysiotherapiepraktijk op een andere locatie in Mariahout.

Naast de interesse in het houdings- en bewegingsgebied is er ook een sterke affiniteit met de ontwikkeling van kinderen. De specialisaties bestaan daarom uit de kinderoefentherapie en zintuiglijke prikkelverwerking.

Naar mijn idee is het belangrijk om elke patiënt bewust te maken van het eigen lichaam of gedrag, om zo te komen tot ontwikkeling en het doel van de patiënt (en evt. ouders) te bereiken. Dit proces wordt begeleid door op het niveau van de patiënt te stimuleren en te coachen.

D.m.v. oefeningen, analyse en verandering in houding en beweging, begeleiden en adviseren van ouders en docenten en het spelenderwijs behandelen van kinderen, kunnen doelen samen met de patiënten bereikt worden.

Aandachtsgebieden:
> Lichamelijke klachten die houdings- en bewegingsgerelateerd zijn
> Preventief verbeteren van het houdings- en bewegingspatroon
> Motorische ontwikkelingsachterstand bij kinderen
> Zintuiglijk prikkelverwerkingsproblemen bij volwassenen en kinderen
> Slaapproblemen bij volwassenen en kinderen