Kyona van den Hurk

Oro-Myofunctionele therapi | Spraakproblemen als gevolg van een schisis

In 2012 ben ik als allround logopedist afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Vlak daarna ben ik gestart met de master Special Educational Needs, welke ik in 2014 succesvol heb afgerond.

Kyona

Het verhaal van Kyona

Door het volgen van de master heb ik me gespecialiseerd in kinderen met leerproblemen. Denk hierbij aan basisschoolkinderen met moeilijkheden op het gebied van lezen, spelling, begrijpend lezen, rekenen en kinderen met (vermoedens van) dyslexie.

Sinds januari 2016 ben ik trotse eigenaresse van Logopedie Laarbeek. Ik begeleid kinderen en (jong)volwassenen met logopedische hulpvragen. Zo behandel ik cliƫnten met hulpvragen op het gebied van spraak, taal, slikken, stem (en adem) en gehoor. Daarnaast ondersteun ik als remedial teacher en dyslexiebehandelaar kinderen op het gebied van technisch lezen, spelling, dyslexie en begrijpend lezen. Door een wederzijdse vertrouwensrelatie aan te gaan, probeer ik altijd de gestelde leerdoelen te vervullen.

Om mijn kwaliteit te waarborgen, volg ik regelmatig cursussen en nascholing om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Nascholingen die ik onder andere gevolgd heb zijn:

Aandachtsgebieden:
> Oro-Myofunctionele therapie
> Spraakproblemen als gevolg van een schisis
> Executieve functies en logopedie
> Communicatieve taaltherapie
> Diverse scholingen op het gebied van lezen en spelling
>Onderzoek en behandeling van leerproblemen (dyslexie, lezen, spelling, taal, begrijpend lezen)