Orofaciale Fysiotherapie bij ondefinieerbare klachten in uw gelaat

datum
april 2023
leestijd
6 minuten

Orofaciale Fysiotherapie bij ondefinieerbare klachten in uw gelaat

datum
april 2023
leestijd
6 minuten
Gelaatsklachten Fysiotherapie
Harry
Harry Mommers
Orofaciaal / Manueel therapeut

Harry Mommers
Orofaciaal / Manueel therapeut

In het ideale geval werkt geneeskunde op de volgende manier: u heeft een klacht, gaat naar een zorgverlener, die stelt een diagnose en helpt u van uw klachten af.

Helaas is dit in veel gevallen niet hoe zorg echt gaat. In heel veel gevallen is het begin al niet duidelijk. Wat is er precies aan de hand en wat veroorzaakt uw klachten?

Deze vragen kunnen soms niet beantwoord worden, waardoor de behandeling ook niet gericht kan worden gegeven. Wij krijgen veel mensen in onze praktijk met ondefinieerbare klachten in hun gelaat. Deze klachten worden ook wel onverklaarbare klachten genoemd, omdat het nog niet is gelukt de oorzaak van de klachten te vinden.

Deze mensen hebben klachten, maar het blijft onduidelijk waar de klachten vandaan komen. Het is dan onze taak om u dan te helpen. Dit doen wij met liefde!

Laarbeek

Wat bedoelen we met ondefinieerbare klachten in uw gelaat?

Iedereen heeft wel eens een pijntje of een vreemd gevoel. Wanneer dit binnen één of enkele dagen weer weg is, dan spreken we niet van ondefinieerbare klachten.

Met ondefinieerbare klachten in uw gelaat bedoelen we pijn, gevoelloosheid of tintelingen in uw gezicht die langere tijd aanwezig zijn of die regelmatig terugkomen. De klachten kunnen verband houden met bepaalde situaties of gedragingen.

In de meeste gevallen zijn mensen die bij ons komen al eerder bij andere zorgverleners geweest. Er zijn dan ook vaak al meerdere onderzoeken gedaan en verschillende problemen zijn al uitgesloten.

U komt dan bij onze praktijk terecht, omdat er een gerede kans is dat de klachten verband houden met een aandoening van de structuren in het hoofd/hals gebied.

Het is dan onze taak om allereerst vast te stellen waar de klachten vandaan komen. Hierna kunnen wij uw klachten gericht behandelen op basis van onze specialisatie.

Oorzaken van ondefinieerbare klachten in het gelaat

Er kan van alles aan de hand zijn wanneer u onverklaarbare klachten heeft in uw gezicht. Het kan zo zijn dat u een probleem heeft met spieren van uw kaak. Wanneer deze spieren verkrampt of overbelast zijn, kan dit voor spanning in uw gelaat zorgen.

Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan die variëren van pijn tot een doof/tintelend gevoel. Omdat er vaak geen schade te zien is bij onderzoek, kan deze oorzaak relatief gemakkelijk over het hoofd gezien worden door een zorgverlener die meer breed is georiënteerd.

Ook kunnen er verschillende problemen zijn met de zenuwen die bij uw gelaat lopen. Deze kunnen verdrukt raken door irritatie aan andere structuren, een ontsteking of door verkeerd gebruik van bepaalde spieren.

De klachten in uw gelaat hoeven ook niet altijd te ontstaan in uw gelaat zelf. Er kunnen ook problemen zijn in uw nek, hals of elders in het hoofd die tot uiting komen in aangezichtsklachten.

Wij gaan dus gestructureerd alle mogelijke oorzaken en structuren langs, om zo een uitgebreid onderzoek te doen waarin we alle mogelijke betrokken structuren in kaart brengen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek

Gesprek met een fysiotherapeut. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.  “Een uitgebreid behandelplan voor meerdere aandoeningen mooie praktijk ruimte en vriendelijke therapeuten.”

  RDS adviesnureau

  Onze behandeling met orofaciale fysiotherapie bij onverklaarbare klachten van uw gelaat

  De exacte behandeling hangt sterk samen met de gevonden oorzaak van de klachten. Wanneer er een probleem is met de spieren van de kaak, dan kunnen wij oefeningen met u doen om deze spieren minder te belasten.

  In het geval van een neurologisch probleem, kunnen we verschillende behandelingen inzetten om de zenuwen vrij van irritatie te krijgen.

  Wanneer er sprake is van een andere oorzaak zoals spierspanning of een verkeerd aangeleerde beweging/gewoonte, dan helpen wij u om deze zaken tot rust te laten komen.

  Er is dus geen eenduidige therapie die voor iedereen werkt. Bij ondefinieerbare klachten, past bij iedereen een persoonlijke behandeling die altijd maatwerk is.

  Kom langs bij het Fysiopunt Laarbeek

  Onze praktijk heeft een belangrijke regionale functie. Dat betekent dat wij niet alleen mensen ontvangen uit onze directe omgeving, maar dat wij ook veel cliënten ontvangen uit andere delen van de regio.

  Hierdoor zijn wij helaas soms genoodzaakt te werken met een wachtlijst. Er is zoveel vraag naar onze expertise, dat wij u soms niet direct kunnen ontvangen. In die gevallen kunnen we met u al wel een inschatting maken wanneer u bij ons terecht komt.

  Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden die onze praktijk voor u heeft of wanneer u een afspraak wilt maken. Dan kunt u ons bellen of een mailtje sturen. Wij helpen u dan graag verder.

  Plan een vrijblijvend intakegesprek

  Gesprek met een fysiotherapeut. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.   verbergen