Blijft u pijn houden in uw gezicht na een valpartij of ongeluk?

datum
april 2024
leestijd
5 minuten

Blijft u pijn houden in uw gezicht na een valpartij of ongeluk?

datum
april 2024
leestijd
5 minuten
vallen pijn
Harry
Harry Mommers
Orofaciaal / Manueel therapeut

Harry Mommers
Orofaciaal / Manueel therapeut

Een valpartij of ongeluk kan leiden tot pijn in het gezicht. Op korte termijn is dit een logisch en vaak onvermijdelijk gevolg van letsel aan het gezicht, maar wanneer u last blijft houden van deze pijn, is het extra belangrijk om professionele hulp te zoeken.

De kans dat de pijn spontaan verdwijnt, wordt namelijk steeds kleiner. De onderliggende oorzaak die de pijn in stand houdt, zal moeten worden aangepakt.

Orofaciale fysiotherapie biedt uitkomst wanneer u pijn blijft houden in uw gezicht na een valpartij of ongeluk. Bij Fysiopunt Laarbeek staan we voor u klaar met een professionele en persoonlijke aanpak.

Oorzaken van aanhoudende pijn in het gezicht

Pijn in uw gezicht kan op verschillende manieren ontstaan. In dit artikel gaan we dieper in op pijn in het gezicht die is ontstaan na een trauma, zoals een valpartij of ongeluk. Ondanks dat de oorsprong van de pijn in dit geval duidelijk is, kan de reden waarom de pijn aanhoudt sterk variëren.
Een aantal hiervan zal in deze blog toegelicht worden.
pijn aan gezicht

Onbehandeld letsel

Een valpartij of ongeluk kan schade tot gevolg hebben in het gezicht. Wanneer dit letsel niet adequaat behandeld wordt, kan dit zorgen voor aanhoudende pijn. Het niet goed behandelen van letsel komt vaak voor wanneer letsel onopgemerkt blijft, zoals bij hele kleine fracturen of zenuwbeschadigingen.

Zenuwletsel

Zenuwen vervoeren signalen, zodat verschillende delen van het lichaam met elkaar kunnen communiceren. Zo vervoeren zenuwen ook pijnsignalen. Bij letsel aan een zenuw of bij beknelling van een zenuw, kunt u last krijgen van aanhoudende pijn.

Naast pijn zijn tintelingen en gevoelloosheid veelvoorkomende symptomen van zenuwletsels.

Verhoogde spierspanning

Als reactie op stress spannen de spieren in uw gezicht aan. Deze spierspanning hoort normaliter weer af te nemen. Wanneer de verhoogde spierspanning aanhoudt, kunt u echter last krijgen van aanhoudende pijn in uw gezicht.

U kunt bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn of stijfheid in de kaak, nek en schouders.

Plan een vrijblijvend intakegesprek

Gesprek met een fysiotherapeut. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.  “Als u na een val of ongeluk nog steeds last heeft van gezichtspijn, kan orofaciale fysiotherapie een oplossing bieden. Bij Fysiopunt Laarbeek zijn we toegewijd aan een professionele en persoonlijke benadering om u te helpen. “

  Het Fysiopunt Laarbeek

  Orofaciale fysiotherapie bij gelaatsklachten

  Orofaciale fysiotherapie is een speciale tak binnen de fysiotherapie. Orofaciaal fysiotherapeuten bezitten veel kennis over het behandelen van klachten in het hoofd-halsgebied. Als u pijn heeft in uw gezicht na een valpartij of ongeluk, dan is dit de juiste vorm van therapie om van deze pijn af te komen!

  Het doel van de behandeling is het verminderen van de pijn en het aanpakken van de oorzaak van de pijn. Zo worden uw klachten zowel op korte als op lange termijn aangepakt.

  De manier waarop dit doel bereikt wordt, is per persoon verschillend afhankelijk van de situatie. De inhoud van de behandeling wordt vastgesteld op basis van een kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek met de orofaciaal therapeut zullen uw klachten worden besproken en zal de therapeut proberen te achterhalen waarom de pijn aanhoudt.

  In de meeste gevallen bestaat de behandeling uit oefeningen. Deze oefeningen zal de therapeut u aanleren zodat u hier thuis mee aan de slag kunt gaan. Daarnaast kan de therapeut u adviezen meegeven over de activiteiten die u uitvoert in het dagelijks leven.
  Mocht er sprake zijn van onbehandeld letsel in uw kaak, kan de therapeut u bijvoorbeeld adviseren om uw eetpatroon tijdelijk aan te passen.

  Fysiopunt Laarbeek bij klachten van het gelaat

  Bij Fysiopunt Laarbeek bieden wij zorg op maat voor uw gelaat. Dat wil zeggen dat wij uitgebreid kijken naar uw persoonlijke situatie bij het opstellen van een behandelplan. Bij ons werken uitsluitend professionele therapeuten met uitgebreide kennis van het vak en bent u dus aan het juiste adres!

  Mocht blijken dat u beter geholpen kan worden door een ander specialisme, dan zullen wij u doorverwijzen naar andere paramedische disciplines. Uw herstel staat bij ons voorop!

  Wacht dus niet langer en start met uw herstel! Maak nu een afspraak via onze site, of bel of mail ons.

  Plan een vrijblijvend intakegesprek

  Gesprek met een fysiotherapeut. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.   verbergen